Tilbage

Bygkorn, en betændelsestilstand i øjenlåget


Bygkorn, kaldes på fagsprog hordeolum

Bygkorn som på fagsprog kaldes hordeolum, er en betændelsestilstand i en hår- eller talgkirtel i øjenlåget.Et bygkorn vil normalt forekomme rødt, ømt og hævet, enten på ydersiden af øjenlåget eller på indersiden af øjenlåget.

Men hvorfor kommer der et bygkorn?

Vores øjenlåg består af mange typer af kirtler f.eks. øjenvippernes hårsække samt forskellige talgkirtler. Talgkirtlerne producerer talg som er nødvenlig for at smører huden og hårene, men sker der en ophobning af talg en eller flere af disse kirtler, så opstår et bygkorn. Når kirtlen så bristes, vil den ophobet talg komme i kontakt med det omkringlæggende væv. Denne rektion udløser hævelse, rødme og ømhed.Et bygkorn opstår altså af sig selv, og kan derfor ikke forebygges. Men forløbet kan gøres lettere med en god hygiejne, og undgå at gnide i øjet.

Behandling af bygkorn

Normalt vil et bygkorn forsvinde helt af sig selv, derfor er det vigtigt at give bygkornet fred og ikke pille for meget ved det.Skulle det ske at bygkornet bliver inficeret af en bakterie kan det behandles med antibiotisk salve eller øjendråber, som kan fås på recept gennem egen læge.For at undgå infektion er det vigtigt at holde omgivelserne rene, det kan du gøre ved at skylle med sterile saltvandsøjendråber eller bruge renseservietter der er lavet til øjenomgivelserne.
DinApoteker.dk januar 2023


Produkter, der hjælper mod bygkorn:

Relaterede artikler:

Tørre øjne

Det moderne menneske – og vores moderne levevis - bevirker, at vi lever i et indemiljø, som vi udviklingsmæssigt ikke har tilegnet os.

Symptomer og årsager på tørre øjne. Bliv klogere her, og lær hvad du kan gøre ved det.


Produkter til pleje af øjnene

Føler du dig ofte træt i øjnene og føler, at der er grus i øjet? Måske oplever du, at det svier og er rødt og irriteret - eller løber dit øje i vand?

Se alle vores produkter til øjnene her.


Hvad gør omega-3 i min krop?

Omega-3 fedtsyrer er noget af det sundeste fedtstof, du kan indtage, læs mere om omega 3 her. De kaldes flerumættede fedtsyrer. De 3 vigtigste er DHA, EPA og ALA. DHA og EPA får vi fra havet.

Den største kilde er fisk, især fede fisk.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.